Fisk i ugn med kräfttzatziki

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • 4 fiskfileer (vit fisk, typ torsk, gös eller liknande)
  • 1 msk smör oh rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm citronpeppar
  • Kräfttzatziki:
  • ½ gurka
  • ½ tsk salt
  • 150 gr kräftstjärtar
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta (eller efter smak)
  • 1 krm svartpeppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader

Riv gurkan grovt och låt vätska av på hushållspapper. Strö över salt och låt dra ca 15 min. Pressa ur vätskan som är kvar. Låt kräftstjärtarna rinna av och grovhacka dem. Blanda gurka, kräftor, yoghurt, vitlök och peppar.

Smöra en ungsfastform med fettet. Krydda fisken med salt och peppar. Lägg fisken i formen och stek i ugn tills fisken är klar (runt 10 – 15 min beroende på hur stora fileerna är).

Servera fisken med kräftztaztiki, grönsaker och ev potatis.

Smaklig måltid!

För er viktväktare: 4 SP per portion om man använder smör-och rapsolja och 3.5%-ig yoghurt, lägg till SP för eventuell potatis.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå