Du i Fokus
Dryck

Hendrick’s Gin lanserar ny limited edition – Grand Cabaret

skriv ut

Att smaksätta gin med stenfrukter är mycket ovanligt. När Hendrick’s nu lanserar Grand Cabaret är det första gången som Masterblender Leslie Gracie öppnat sitt ”Cabinet of Curiosities” för att arbeta med smaker från persika, plommon, körsbär och andra stenfrukter. Leslie Gracie har trollat fram en klassisk Hendrick’s gin, men med helt nya fruktiga och blommiga toner.

Cabinet of Curiosities är ett låst och hemligt skåp på destilleriet där Leslie Gracie förvarar essenser och smaksättningar som hon använder till sina experiment. Lesley är botaniker och har en bakgrund som kemist. Leslie kom till familjen Grant 1999. Hennes uppdrag var att utveckla världens första hantverksgin. Hon gick mycket grundligt tillväga, det tog henne tio år innan hon var klar med receptet. Hendrick’s Gin blev förebilden för de mängder av nya ginsdestillerier som vuxit fram sedan dess. Namnet Hendrik’s tog man från en trädgårdsmästare som familjen Grant haft hemma i Dufftown. Hendrick’s Gin, med sin tydliga karaktär av enbär och gurka, banade väg för den nya vågen av småskaligt producerade ginsorter.

Grand Cabaret

Leslie Gracie har en stor passion för trädgårdsodling och har tillbringat mycket tid med att samla in aromatiska örter, under både långa resor till främmande länder och under sina strandpromenader längs den skotska kusten. Stenfrukter har hon dock inte arbetat med tidigare. Sådana smaker har nästan aldrig förekommit i ginvärlden. Inspirationen fick Leslie när hon läste om 1800-talets dryckesvanor i Paris. I konstnärskretsarna drack man en fruktsprit, vanligen gjord på plommon, persika eller körsbär. Fruktspriten blandade man med gin och rosenvatten. I Grand Cabaret har Leslie Gracie återskapat denna smakexplosion.

I doften blommar Hendricks klassiska enbärstoner tillsammans med en mjuk sötma och en lätt fruktighet med plommon och persika, där finns också Hendricks omisskännliga ton av färsk gurka. Smaken är en symfoni av behaglig fruktighet, aromatiska örter och en delikat avrundad final med körsbär, persika och nektariner.


Prova den gärna i en Grand Cabaret & Tonic med 3 gurkskivor eller varför inte i signaturdrinken:

Grand Cabaret Royal

3cl Hendrick’s Grand Cabaret

3cl Cranberryjuice

1,5cl Limejuice

1,5cl Sockerlag

Blanda alla ingredienserna i ett isfyllt vin eller champagne glas.
Toppa med champagne eller mousserande vin och garnera med 3 gurkskivor!

Ny Hendrick’s Gin från Cabinet of Curiosities på Systembolaget den 26 April

Artnr: 41638

Pris: 499 kr

Text och bild – Pressmaterial

Visited 14 times, 1 visit(s) today