Superenkel morotskaka

skriv ut
8 bitar
  • 100 gr finriven morot
  • 2 ägg
  • 100 gr mogen banan
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel

Frosting

  • 200 gr Philadelphia färskost naturell
  • 1 dl socker
Gör så här:

Sätt ugnen på 200°.

Mosa bananen och blanda ihop den med morötterna, ställ åt sidan.

Blanda ihop alla torra ingredienser.

Vispa äggen pösigt, vänd ner banan- och morotsblandningen och de torra ingredienserna. Blanda förstiktgt till en jämns smet.

Klä en liten form ca 20 cm med bakplåtspapper och häll i smeten.

Grädda kakan ca 25 minuter, låt svalna.

Blanda ihop frostingen genom att vispa ihop färskosten och sockret. När kakan är helt kall, bres frostingen på i ett jämnt lager. Garnerna gärna med citronmeliss.

 

För er Viktväktare:

MittWW: Grön 23, Blå 19 för hela kakan om man använder Philadelphia Active och sötströ.

Smartpoints Flex: 19 SP Flex för hela kakan om man använder Philadelphia Active och sötströ.

 

Recept – Martin Jikita, Marlene Rindå Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita