Ugnspannkaka med rökt skinka

skriv ut
4 portioner
  • 4 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl mjöl
  • 400 gr rökt skinka
  • en nypa salt
  • fett till formen
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Strimla skinkan och fräs den en kort stund i en torr panna, tills den får lite färg.

Häll ner mjöl och salt i en bunke, tillsätt lite av mjölken i taget och rör om hela tiden, så det inte blir klumpar. Knäck ner äggen och vispa ihop till en slät smet.

Smöra en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Lägg skinkan i botten och häll smeten över. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter, tills det blir en fin färg.

Servera med tex sylt eller prova med riven parmesan som förhöjer smaken.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 41, Blå 33, Lila 33 för hela formen, om man använder lättmjölk. Lägg till Sp för det du smörjer formen med och ev tillbehör.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita