Ugnsbakad potatis med räkröra
4 Portioner
- 4 bakpotatisar
- 400 gr skalade räkor
- 1 röd lök
- 3 msk hackad dill
- 250 gr matlagningsyoghurt
- 1 tsk citronsaft
- 1 kryddmått cayennepeppar
- 75 gr rom (valfri)
- 1 msk olja
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Tvätta potatisen och dela den på längden i två halvor. Lägg potatisen på en plåt med bakpapper, pensla med olja och salta. Grädda i ugn ca 20 minuter eller tills den är mjuk. Blir ytan för mörk, ta bara undervärme tills den är färdig.
Finhacka löken. Blanda räkor, dill, lök, yoghurt, citronsaft och cayennepeppar. Blanda i rommen eller garnera med den, det väljer du själv. Smaka av med salt och peppar.
Servera röran med den varma potatisen och garnera ev med rom och dill.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 0 för hela räkröran om man använder fettfri yoghurt.
Points: 0 för hela räkröran om man använder Larsas fettfria yoghurt. Lägg till P för potatisen samt fett att tillaga den i.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se