Pasta med tomatsås och burrata

skriv ut
4 portioner
  • 1 stor lök
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka hackad basilika
  • 2 burrata
  • 1-2 msk olivolja
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk socker
  • peppar
  • salt
  • Pasta och parmesan till servering
Gör så här:

Koka pasta.

Finhacka löken, hacka eller pressa vitlöken. Fräs löken och vitlöken i olja till den blir mjuk, tillsätt tomaterna och sockret. Blanda om och koka tills såsen börjar reducera. Häll ner 3-4 slevar pastavatten, koka tills konsistensen är lagom krämig. Ha ner balsamvinägern, blanda om och smaka av med salt och peppar.

Dra av pannan från plattan. Lägg valfri mäng pasta i djupa tallrikar, fördela såsen och strö över basilikan. Dela burratan i fyra delar och lägg en del på toppen av varje tallrik, strö över rikligt med riven parmesan.

 

 

För er Viktväktare:

Personliga Points:  26 PP för hela satsen om man använder 1 msk olja och sötningsmedel istf socker. Lägg till PP för pasta och parmesan.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita