Du i Fokus
Bakning

Rosa Kokosbollar

skriv ut
ca 15-20 stycken
  • 3 äggvita
  • 3 msk strösocker
  • några droppar röd hushållsfärg
  • 3 gelatinblad
  • 3 msk kokhett vatten
  • 2-3 droppar vaniljessens
Gör så här:

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Låt dem ligga i blöt medan du vispar äggvitorna och sockret till ett fast skum (maräng). Krama ur gelatinbladen ordentligt, lägg dem i en torr skål och häll det kokheta vattnet över så de löser upp sig. Vispa igen och häll ner gelatinet, fortsätt vispa och tillsätt essensen och färg. Vispa tills skummet är fast igen.

Häll över marängen i en form (ca 20 x 30), gärna av silikon eller klä en form med bakplåtspapper. Ställ formen svalt i 3-4 timmar. Skär i bitar och doppa i tex kokos eller kakao.

För er Viktväktare:

Points: 0 P för hela satsen om man använder sötströ, som tex sukrin. Lägg till P för ev kokos/kakao.

Personliga Points: 0-1 PP för hela satsen om man använder sötströ, som tex sukrin. Lägg till PP för ev kokos/kakao.

Mitt WW: Grön 0,  Blå 0, Lila 0 för hela satsen om man använder sötströ, som tex sukrin. Lägg till SP för ev kokos/kakao.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 6 831 times, 2 visit(s) today

Ett svar på ”Rosa Kokosbollar

Kommentarer är stängda.