Pasta med krämig spenatsås
4 portioner
- ca 300 gr bladspenat
- 4 dl matlagningsgrädde
- 3-4 vitlöksklyftor
- salt och vitpeppar
Gör så här:
Hacka vitlöken och fräs upp tillsammans med bladspenaten i en kastrull. Häll på ca 1,5 dl av matlagningsgrädden. Låt koka ihop och sänk temperaturen så det knappt sjuder medan du kokar pastan.
När pastan är nästan färdig drar du upp temperaturen på såsen igen och häller i resten av matlagningsgrädden och smakar av med salt och vitpeppar. Låt såsen snabbt koka upp och ta bort den från spisen.
Servera med pasta.
För er viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 9 P för hela satsen, om man tar 4%-ig matlagningsgrädde, alltså 2 P per portion. Lägg till P för pasta.
Points: 9 P för hela satsen, om man tar 4%-ig matlagningsgrädde, alltså 2 P per portion. Lägg till P för pasta.
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Recept - dalagrisen | Pearltrees
Pingback: Gott och enkelt i solen!
Pingback: Matsedel v 19
Pingback: Matsedel v 27 – Juli
Pingback: Matsedel v 41 – ”Nya” WW Viktväktarna
Pingback: Matsedel v 49 – med adventsbonus
Pingback: Matsedel v 14
Pingback: Matsedel v 19
Pingback: Matsedel v 46 - Fdensammamamman