Pasta med krämig spenatsås
4 portioner
- ca 300 gr bladspenat
- 4 dl matlagningsgrädde
- vitlök efter tycke
- salt och vitpeppar
Gör så här:
Hacka valfri mängd vitlök (jag brukar ta 3-4 stora klyftor) och fräs upp tillsammans med bladspenaten i en kastrull. Häll på ca 1,5 dl av matlagningsgrädden. Låt koka ihop och sänk temperaturen så det knappt sjuder medan du kokar pastan.
När pastan är nästan färdig drar du upp temperaturen på såsen igen och häller i resten av matlagningsgrädden och smakar av med salt och vitpeppar. Låt såsen snabbt koka upp och ta bort den från spisen. Servera med pastan.
För er viktväktare:
Points’: 9 P för hela satsen, om man tar 4%-ig matlagningsgrädde, alltså 2 PP per portion. Lägg till PP för pasta.
Personliga Points: 9 PP för hela satsen, om man tar 4%-ig matlagningsgrädde, alltså 2 PP per portion. Lägg till PP för pasta.
MittWW: Grön 8, Blå 8, Lila 8 för hela satsen, om man tar 4%-ig matlagningsgrädde, alltså 2 SP per portion. Lägg till SP för pasta.
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Recept - dalagrisen | Pearltrees
Pingback: Gott och enkelt i solen!
Pingback: Matsedel v 19
Pingback: Matsedel v 27 – Juli
Pingback: Matsedel v 41 – ”Nya” WW Viktväktarna
Pingback: Matsedel v 49 – med adventsbonus
Pingback: Matsedel v 14
Pingback: Matsedel v 19