Du i Fokus
Mat & Dryck

Pasta med krämig spenatsås

skriv ut
4 portioner
  • ca 300 gr bladspenat
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • salt och vitpeppar
Gör så här:

Hacka vitlöken och fräs upp tillsammans med bladspenaten i en kastrull. Häll på ca 1,5 dl av matlagningsgrädden. Låt koka ihop och sänk temperaturen så det knappt sjuder medan du kokar pastan.

När pastan är nästan färdig drar du upp temperaturen på såsen igen och häller i resten av matlagningsgrädden och smakar av med salt och vitpeppar. Låt såsen snabbt koka upp och ta bort den från spisen.

Servera med pasta.



För er viktväktare:

Points: 9 P för hela satsen, om man tar 4%-ig matlagningsgrädde, alltså 2 P per portion. Lägg till P för pasta.



Recept och bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 187 times, 2 visit(s) today

9 svar på ”Pasta med krämig spenatsås

Kommentarer är stängda.