Du i Fokus
Mat & Dryck

Fisk med kaviar- och gräslökssås

skriv ut
4 Portioner
  • 600 gr fisk, valfri sort
  • 1 buljongtärning, fisk
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl kaviar (typ Kalles)
  • 1 msk lökpulver
  • 1 dl hackad gräslök
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Salta och peppra fisken på båda sidorna och lägg i en ugnsfast form.

Häll ner grädde i en kastrull, smula ner buljongtärningen och ha i lökpulvret, kaviaren och hälften av gräslöken. Blanda om, låt koka upp under omrörning och låt puttra tills såsen börjar tjockna. Smaka av med salt och peppar.

Häll såsen över fisken och ställ in i ugnen ca 10-15 minuter. Toppa med resten av gräslöken och servera med tex potatis och grönsaker.

För er Viktväktare:

Points: 19 P för all fisk och sås om man använder tex torsk och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för potatis.

Personliga Points: 19-25 PP för all fisk och sås om man använder tex torsk och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för potatis.

Mitt WW: Grön 22, Blå 18, Lila 18 för all fisk och sås om man använder tex torsk och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för potatis.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 69 times, 1 visit(s) today