Grillade räkor med jordnötssås
4 Portioner
- 300 gram jätteräkor med stjärt tex Vannamei
Marinad:
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 msk soja
- 2 tsk sesamolja
- 1 tsk riven färsk ingefära
- 2 msk lime
- 1 tsk flytande honung
- 1 hackad chilifrukt
Sås
- 2 msk jordnötssmör
- 1 1/2 dl vatten
- 1 msk soja
- 1 tsk socker
- lite pressad lime
Gör så här:
Om du använder grillspett i trä, lägger du dem i blöt i ca 30 minuter.
Blanda ingredienserna till marinaden i en skål och häll den i en fryspåse. Lägg i räkorna och blanda ordentligt. Marinera räkorna i ca 1 en timme. Trä räkorna jämt fördelade på fyra grillspett.
Ingredienserna till såsen hälls i en liten kastrull och värms försiktigt upp under omrörning. Låt sjuda ca 2 minuter till såsen fått en krämig konsistens. Häll upp i en liten skål.
Grilla på hög temperatur 2-3 minuter per sida, servera med såsen och gärna en sallad.
För er Viktväktare:
Points: 4 P för räkor och marinad. 7 P för såsen.
Personliga Points: 4-6 PP för räkor och marinad. 7 PP för såsen.
Mitt WW: Grön 6, Blå 4, Lila 4 för räkor och marinad. Grön 7, Blå 7, Lila 7 för såsen.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Grilltips!
Pingback: Mat som passar i värmen och på picknicken/stranden