Vitlökskyckling i chilisås

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr kycklingfilé
  • 5-6 vitlöksklyftor
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl chilisås (tomatbaserad)
  • 1-2 msk smör- & rapsolja
  • 1 kruka basilika
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Strimla kycklingen, pressa vitlöken. Bryn kycklingen i hälften av fettet, tillsätt resten av fettet och ha i vitlöken. Fräs tillsammans någon minut. Häll över grädden och chilisåsen, blanda om och låt koka till en krämig konsistens. Tillsätt lite pastavatten om det skulle behövas. Smaka av med salt och peppar och ta bort pannan från värmen.

Ta bladen från basilikan, finhacka dessa och ha ner dem i såsen. Blanda om ordentligt.

Servera med kokt pasta.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 25, Blå 20, Lila 20 för hela pannan om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till Sp för pasta.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita