Libapizza – enkelt och gott!

skriv ut
Så kallad Libapizza gör man på libanesiskt bröd, allmänt kallat Libabröd. Går även bra med stort pita- eller tortillabröd, som ofta är lättare att hitta.

1 portion
  • 1 Libabröd
  • 3-4 msk tomatsås – recept finns HÄR
  • 50 gr strimlad skinka
  • 0,5 dl riven ost
  • 1/2 skivad lök
  • 1/2 burk skivade champinjoner eller 2-3 färska champinjoner
  • oregano och ev salt
Gör så här:

Sätt ugnen på 200°.

Lägg libabrödet på en plåt, bred ut tomatsås och lägg på skinka, champinjoner och ost. Strö över oregano. Grädda i ugn ca 10 minuter.

 

För er Viktväktare:

MittWW: Grön 8, Blå 8, Lila 8 om man använder max 12%-ig ost.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita