Du i Fokus
Mat & Dryck

Kyckling med chili- och limesås

skriv ut
4 portioner
  • 600 gr kyckling
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 stor röd lök
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1/2-1 chili
  • 1 lime (zest+ saft)
  • 1 buljongtärning
  • 5 dl grädde
  • 1 dl hett vatten
  • salt
  • peppar
Gör så här:

strimla kycklingen, hacka löken och pressa vitlöken, kärna ur chilin och hacka även denna. Fräs kycklingen i hälften av oljan tills den fått lite färg, ha i resten av fettet samt lök, vitlök och chili. Fräs alltsammans några minuter.

Häll ner grädden, limesaft och zest. Blanda ut buljongtärningen i det heta vattnet och häll i även detta. Blanda om och låt koka ihop till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.

För er Viktväktare:

Points: 16 P för allt, om man använder 1 msk olja och  4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pastan.

Personliga Points: 16-25 PP för allt, om man använder 1 msk olja och  4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för pastan.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 569 times, 1 visit(s) today