Kyckling med chili- och limesås
4 portioner
- 600 gr kyckling
- 1-2 msk olivolja
- 1 stor röd lök
- 3-4 vitlöksklyftor
- 1/2-1 chili
- 1 lime (zest+ saft)
- 1 buljongtärning
- 5 dl grädde
- 1 dl hett vatten
- salt
- peppar
Gör så här:
strimla kycklingen, hacka löken och pressa vitlöken, kärna ur chilin och hacka även denna. Fräs kycklingen i hälften av oljan tills den fått lite färg, ha i resten av fettet samt lök, vitlök och chili. Fräs alltsammans några minuter.
Häll ner grädden, limesaft och zest. Blanda ut buljongtärningen i det heta vattnet och häll i även detta. Blanda om och låt koka ihop till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta.
För er Viktväktare:
Points: 16 P för allt, om man använder 1 msk olja och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pastan.
Personliga Points: 16-25 PP för allt, om man använder 1 msk olja och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för pastan.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 569 times, 1 visit(s) today