Du i Fokus
Mat & Dryck

Fisk i ugn med kräfttzatziki

skriv ut
4 portioner
  • 4 fiskfiléer (vit fisk, tex torsk, gös eller liknande)
  • 1 msk smör och rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm citronpeppar

Kräfttzatziki:

  • ½ gurka
  • ½ tsk salt
  • 150 gr kräftstjärtar
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta (eller efter smak)
  • 1 krm svartpeppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader

Riv gurkan grovt och låt vätska av på hushållspapper. Strö över salt och låt dra ca 15 min. Pressa ur vätskan som är kvar. Låt kräftstjärtarna rinna av och grovhacka dem. Blanda gurka, kräftor, yoghurt, vitlök och peppar.

Smöra en ugnsfast form med fettet. Krydda fisken med salt och peppar. Lägg fisken i formen och stek i ugn tills fisken är klar (runt 10 – 15 min beroende på hur stora filéerna är).

Servera fisken med kräfttzatziki, grönsaker och ev potatis.

Smaklig måltid!

För er viktväktare:

Points: 4 P för all fisk och sås, om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt, lägg till P för eventuell potatis.

Personliga Points: 4-14 PP för all fisk och sås, om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt, lägg till PP för eventuell potatis.

Mitt WW: Grön 4, Blå 1, Lila 1 per portion om man använder smör-och rapsolja och Larsas fettfria grekiska yoghurt, lägg till SP för eventuell potatis.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå

Visited 1 649 times, 1 visit(s) today

3 svar på ”Fisk i ugn med kräfttzatziki

Kommentarer är stängda.