Falsk potatissallad
4 Portioner
- 1 stor zucchini, minst 500 gr.
- 1/2 knippe salladslök
- 1 msk kapris
- 1 msk senap
- 1 msk olja
- 200 gr matlagningsyoghurt
- salt
- peppar
Gör så här:
Skala och tärna zucchini och fräs den snabbt i fettet, salat och peppra lätt. Den ska bli mjuk men inte få färg. Häll över i en skål och låt svalna lite. Hacka vårlöken och kaprisen, hälls ner i zucchinin. Tillsätt de övriga ingredienserna, bland och smaka av med salt och peppar. Låt vila minst 30 minuter innan servering.
För er Viktväktare:
Points: 5 P för hela satsen, om man använder Larsas Fettfria Grekiska yoghurt.
Personliga Points: 5-7 PP för hela satsen, om man använder Larsas Fettfria Grekiska yoghurt.
MittWW: Grön 7, Blå 5, Lila 5 för hela satsen, om man använder Larsas Fettfria Grekiska yoghurt.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – dufokus.se
Visited 6 374 times, 1 visit(s) today
Pingback: Matsedel v 28 – mat för små kök