Makaronilåda med skinka

skriv ut
4 portioner
  • 4 dl makaroner (okokta)
  • vatten
  • salt
  • 1 bit purjolök
  • smör
  • 200 gr skinka

Äggstanning:

  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1-2 dl riven ost (gärna smakrik)
Gör så här:

Koka makaronerna enligt förpackningens anvisningar.

Skölj och strimla purjolöken. Fräs purjon i matfett i en stekpanna några minuter.

Skär skinkan i tärningar. Låt fräsa med purjolöken några minuter.

Blanda makaronerna med det frästa och häll alltsammans i en smord, ugnssäker form.

Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över makaronerna och strö över riven ost.

Grädda lådan i ugn i 200 grader, ca 30-40 minuter.

Servera gärna med en sallad.

För er Viktväktare:

Points: 30 P för hela, om man använder 1 tsk margarin/smör- och rapsolja till formen, 2 tsk till att fräsa i, 2 dl max 10%-ig ost och mini- eller lättmjölk

Personliga Points: 30-37 PP för hela, om man använder 1 tsk margarin/smör- och rapsolja till formen, 2 tsk till att fräsa i, 2 dl max 1o%-ig ost och mini- eller lättmjölk

Mitt WW: Grön 13, Blå 12, Lila 12 per portion om man använder 1 tsk margarin/smör- och rapsolja till formen, 2 tsk till att fräsa i, 2 dl max 12%-ig ost och mini- eller lättmjölk

Recept: Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita