Du i Fokus
Dryck

Le Roi Soleil – Solig världspremiär i strålande flaska!

skriv ut

I Saint-Tropez gnistrar det om vinglasen på de chica uteserveringarna. Där kopplar det fina folket av efter att ha tillbringat förmiddagen i boutiquerna, provat lite Chanel, doftat Rojas nyheter och sett de där ultraexklusiva skorna man måste ha. Ofta sippar man på traktens berömda vin, det rosaskimrande rosévinet från Provence. Nu lanseras ett kungligt sådant – Le Roi Soleil, solkungens rosévin, i en unik designad flaska.

Inte någonstans i världen är rosévinet lika stort som i Provence, och de allra främsta rosa vinerna kommer från appellationen Côtes de Provence. Saint-Tropez på franska Rivieran blev under 1950- och 60-talen blev staden en mingelstad för konstnärer, skådespelare och celebriteter av alla slag. Här syntes Brigitte Bardot, Sophia Loren, Roger Moore och andra av tidens vackraste superstjärnor som efter soldränkta dagar på stränderna samlades på strandklubbarna för att glänsa i Medelhavsnatten.

Runt Saint-Tropez produceras mycket vin. Det varma Medelhavsklimatet och den varierade jordmånen är optimala för att utveckla läskande, törstsläckande rosa viner. Roséviner från Provence kännetecknas ofta av sin blekrosa färg och sina djupa smaker. De tillverkas vanligtvis av en blandning av druvsorter som grenache, cinsault, syrah, och ibland mourvèdre och vermentino. Vinerna är fruktiga och har toner av röda bär, citrusfrukter och örter.

– För att göra Le Roi Soleil rättvisa har vi tagit fram en helt egen flaska som fångar solens strålar och får vinet att skina. Flaskan förstärker det eleganta och flärdfulla som är så typiskt för Saint-Tropez och de utsökta vinerna från regionen, säger Patrik Mannheimer, Wine Director på Nigab.

Le Roi Soleil är klassiskt, modernt, fräscht och elegant samtidigt. Här hittar vi röda bär som jordgubbar och smultron både i smaken och doften. Vinet passar utmärkt till lättare mat som tex grillad lax med färskpotatis och kall romsås, en god sallad eller till skaldjurstallriken med aioli till. Passar även som den är med trevligt sällskap i vårsolen.

Le Roi Soleil 2023 finns på Systembolaget i beställningssortimentet
Artikelnummer: 73008
Pris: 159 kronorText och bild – Pressmaterial

Visited 44 times, 1 visit(s) today