Du i Fokus
Dryck

Smaksatt kaffe – stekhet trend

skriv ut
Att smaksätta sitt kaffe är ingen nyhet men de senaste två åren har trenden formligen exploderat. Drycker som Iskaffe och coldbrew är bokstavligen på allas läppar och att hitta sin favoritsmak att smaksätta sitt kaffe med är mer populärt än någonsin.

Saturnus i Malmö har märkt av trenden och väljer nu att ge sin serie svensktillverkade kaffesyrups ett ordentligt designlyft. Dessutom lanseras en ny smak – choklad.

“Det är väldigt roligt att så många har hittat till våra syrupar. Vi ser att de används i både varmt och kallt kaffe men även som smaksättare i bakning.” Säger Ludwig Liepe, category manager på Saturnus.

Iskaffe och coldbrew är från början två amerikanska kaffetrender som drivit på den stora ökningen i efterfrågan på den här typen av produkter i Sverige. De senaste årens hemmasittande har gjort att smaksättning av kaffe nu inte längre begränsas till caféerna utan även har hittat hem till köket.

“Vad jag gillar med våra kaffesyrups är att de inte begränsas till en typ av dryck. Vår nya smak, choklad, blir en galet god chokladdryck om man blandar den med mjölk. Vår chokladsyrup har en väldigt djup chokladsmak, vilket gör att den passar utmärkt både i kaffe och som varm choklad. Eller varför inte för att göra chokladgrädde till sin semla?” Fortsätter Ludwig.

Saturnus kaffesyrups finns i fem smaker: Vanilj, hasselnöt, Irish cream, karamell och choklad. Samtliga finns att köpa i dagligvaruhandeln.

Här följer 3 recept med Saturnus Coffee Syrups

Iced Hazel

Fyll ett glas med is

2 delar kaffe

1 del mjölk

några centiliter Cofee Syrup Hazelnut

Rör om och njut

 

Alkoholfri Hot Shot:

2cl Cofee Syrup Vanilla

2cl Varmt Kaffe

2cl grädde

Skikta i ett shot/snapsglas och servera

 

Alkoholfri Rosa Pantern

3cl Coffee Syrup Vanilla

2cl Mixtales Grenadine

10cl mjölk

en skvätt grädde

Skaka i en shaker med is

Garnera med hallon

 

Text, recept och bild – Saturnus

 

Visited 34 times, 1 visit(s) today