Smaksatt kaffe – stekhet trend
Saturnus i Malmö har märkt av trenden och väljer nu att ge sin serie svensktillverkade kaffesyrups ett ordentligt designlyft. Dessutom lanseras en ny smak – choklad.
“Det är väldigt roligt att så många har hittat till våra syrupar. Vi ser att de används i både varmt och kallt kaffe men även som smaksättare i bakning.” Säger Ludwig Liepe, category manager på Saturnus.
Iskaffe och coldbrew är från början två amerikanska kaffetrender som drivit på den stora ökningen i efterfrågan på den här typen av produkter i Sverige. De senaste årens hemmasittande har gjort att smaksättning av kaffe nu inte längre begränsas till caféerna utan även har hittat hem till köket.
“Vad jag gillar med våra kaffesyrups är att de inte begränsas till en typ av dryck. Vår nya smak, choklad, blir en galet god chokladdryck om man blandar den med mjölk. Vår chokladsyrup har en väldigt djup chokladsmak, vilket gör att den passar utmärkt både i kaffe och som varm choklad. Eller varför inte för att göra chokladgrädde till sin semla?” Fortsätter Ludwig.
Saturnus kaffesyrups finns i fem smaker: Vanilj, hasselnöt, Irish cream, karamell och choklad. Samtliga finns att köpa i dagligvaruhandeln.
Här följer 3 recept med Saturnus Coffee Syrups
Iced Hazel
Fyll ett glas med is
2 delar kaffe
1 del mjölk
några centiliter Cofee Syrup Hazelnut
Rör om och njut
Alkoholfri Hot Shot:
2cl Cofee Syrup Vanilla
2cl Varmt Kaffe
2cl grädde
Skikta i ett shot/snapsglas och servera
Alkoholfri Rosa Pantern
3cl Coffee Syrup Vanilla
2cl Mixtales Grenadine
10cl mjölk
en skvätt grädde
Skaka i en shaker med is
Garnera med hallon
Text, recept och bild – Saturnus