Enkel tandoorikycklinggryta

skriv ut
4 portioner
  • 600 gr kycklingfilé
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk tandoorikrydda – Recept finns HÄR.
  • Saften och zesten från 1 lime
  • 1-2 msk olja (ej oliv)
  • salt
Gör så här:

Finstrimla kycklingen.

Hetta upp en stekpanna och fräs kycklingen i fettet. Tillsätt kryddan precis innan kycklingen fått färg och fortsätt att bryna den några minuter. Ha koll så kryddorna inte bränns.

Tillsätt grädden, zesten och limesaften. Blanda om och låt småputtra till lagom konsistens. Smaka ev av med salt.

Servera med ris.

 

För er Viktväktare:

Personliga Points: 15-24 PP för all kyckling om man använder 1 msk olja och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till Sp för ris.

Mitt WW: Grön 21,  Blå 15, Lila 15 för all kyckling om man använder 1 msk olja och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till Sp för ris.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita