Räktårta med godaste fyllningen
4-6 portioner
- Fem skivor Polarhjärtan
- 5 stora kokta ägg
- 200 gr crabbstick
- 1 burk valfri rom/kaviar (75 gr)
- 1 stor lök
- 200 gr matlagningsyoghurt
- 75 gr majonnäs
- 1 msk färsk finhackad dill el 0,5 dl torkad
- 200 gr skalade räkor
- salt
- peppar
Gör så här:
Finhacka rödlöken, äggen och crabbsticksen. Blanda ihop 150 gr matlagningsyoghurt och 50 gr majonnäs och rör ihop med löken, äggen och crabbsticksen. Tillsätt rommen och dillen. Smaka av med salt och peppar. Bred ut blandningen jämnt fördelad över fyra bröd, lager på lager.
Blanda ihop resten av matlagningsyoghurten och majonnäsen, med lite salt och peppar, och bred detta på översta lagret. Toppa med räkorna och ev lite gräslök.
För er Viktväktare:
Points: 89 P för hela tårtan, om man använder fettfri matlagningsyoghurt och lättmajonnäs.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 1 081 times, 1 visit(s) today