Pasta med champinjoner och tomater
4-5 portioner
- 2 stora burkar skivade champinjoner
- 2 gula lökar
- 2 stora tomater
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 dl hackad persilja
- 1-2 msk smör- och rapsolja
- salt
- peppar
Gör så här:
Hacka löken och finhacka tomaterna.
Häll av champinjonerna och ha ner dem i en het panna. Fräs dem torra, tills de börjar “gnissla”. Ha i fettet och löken. Sänk värmen och fräs tills löken börjar bli mjuk och champinjonerna börjar få färg. Tillsätt tomaterna, blanda om och fortsätta tillaga tills det mesta av tomaternas vätska kokat in. Häll i grädden, blanda om och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
När såsen har en bra konsistens, dras pannan av plattan och persiljan tillsätts. Blanda om ordentligt och servera med pasta.
För er Viktväktare:
Points: 15 P för hela grytan, om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta.
Personliga Points: 15 PP för hela grytan, om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Matsedel v 7
Pingback: Matsedel v 7 - Fdensammamamman