Poke Bowl med marinerad lax

skriv ut
4 Portioner
  • 500 gr lax av fin kvalitet tex Frøya
  • 2 avokado
  • 1 knippe salladslök
  • 400 gr mango
  • 3 dl okokt ris (gärna klibbigt, sk sushiris)
  • 1 knippe rädisor
  • 250 gr sojabönor
  • en halv kruka sallad

Marinad

  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk risvinäger
Gör så här:

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Väljer man sushiris så ha inte i socker och vinäger, det ska vara naturellt.

Börja med att blanda ihop ingredienserna till marinaden. Skär laxen i små kuber och lägg ner dem i marinaden. Blanda om och låt dem marinera i ca några minuter, medan du fixar resten.

Tillaga sojabönorna enligt anvisningarna på förpackningen.

Kärna ur avokadon och mangon, skiva avokadon och skär mangon i mindre kuber, eller använd frusen och låt tina.

Skölj salladslöken och rädisorna, strimla löken och skiva rädisorna. Strimla salladen.

Fördela riset i botten på fyra lagom stora skålar. Lägg i resten av tillbehören i en ring och placera laxen i mitten. Ringla lite av marinaden över alltsammans och topps gärna med koriander.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 20, Blå 12, Lila 12 per portion.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita