Pasta Puttanesca

skriv ut
4 Portioner
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1/2-1 röd chili
  • 1 burk körsbärstomater
  • 6 st sardellfiléer
  • 1 burk ca 160 gr oliver (urkärnade)
  • 1-2 msk olivolja
  • 2 msk kapris
  • 1 kruka persilja
  • salt
  • svartpeppar
Gör så här:

Kärna ur och finhacka chilin. Finhacka vitlöken, sardellerna och persiljan. Grovhacka oliverna. Hetta upp olja i en stekpanna chili, vitlök och sardeller tills de är mjuka men inte fått färg.

Häll ner tomaterna, oliverna och kaprisen. Blanda om och låt puttra 25-30 minuter under lock. Rör om då och då. När det är lagom krämig konsistens dras pannan åt sidan och persiljan tillsätts. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt pasta och riven parmesan.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 12, Blå 12, Lila 12 för hela pannan, om man använder 1 msk olja. Lägg till Sp för pasta och parmesanost.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita