Auberginegratäng
4 portioner
- 600 g aubergine
- 600 g zucchini
- 4-6 st tomater
- salt
- malen svartpeppar
- 2 dl riven ost
- 2 klyftor vitlök
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Skär aubergine i tunna skivor. Stek dem i en upphettad grillpanna. Lägg över skivorna efter hand i en ugnsform och salta och peppra.
Under tiden du steker aubergineskivorna, skär zucchini och tomater i tunna skivor. Lägg över dem i ugnsformen tillsammans med aubergineskivorna. Blanda skivorna med varandra så det blir jämnt fördelat. Salta och peppra varje lager.
Pressa ner vitlöken i den rivna osten och blanda om ordentligt. Strö över grönsakerna.
Grädda i ugn ca 30 min tills gratängen fått fin färg och grönsakerna är mjuka.
Passar bra som tillbehör till kött eller fisk.
Smaklig måltid!
För er Viktväktare:
Points: 4 P för hela gratängen om man använder 10%-ig ost.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Förslag till (mid)sommarbordet