Auberginegratäng

skriv ut
4 portioner
  • 600 g aubergine
  • 600 g zucchini
  • 4-6 st tomater
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 2 dl riven ost
  • 2 klyftor vitlök
Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C.

Skär aubergine i tunna skivor. Stek dem i en upphettad grillpanna. Lägg över skivorna efter hand i en ugnsform och salta och peppra.

Under tiden du steker aubergineskivorna, skär zucchini och tomater i tunna skivor. Lägg över dem i ugnsformen tillsammans med aubergineskivorna. Blanda skivorna med varandra så det blir jämnt fördelat. Salta och peppra varje lager.

Pressa ner vitlöken i den rivna osten och blanda om ordentligt. Strö över grönsakerna.

Grädda i ugn ca 30 min tills gratängen fått fin färg och grönsakerna är mjuka.

Passar bra som tillbehör till kött eller fisk.

Smaklig måltid!

För er Viktväktare:

Points: 4 PP för hela gratängen om man använder 12%-ig ost.

Personliga Points: 4 PP för hela gratängen om man använder 12%-ig ost.

Mitt WW: Grön 4, Blå 4, Lila 4 för hela gratängen om man använder 12%-ig ost.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita

One thought on “Auberginegratäng

Comments are closed.