Du i Fokus
Mat & Dryck

Kyckling med apelsin och fänkål

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr kyckling
  • 1 gul lök
  • 1 liten fänkål
  • 1 apelsin
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 buljongtärning (kyckling)
  • 1/2 dl hett vatten
  • 1-2 msk smör- & rapsolja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Skala och dela löken, skiva tunt. Strimla kycklingen. Dela fänkålen, ta bort roten och släng, ta bort de gröna bladen men spara dem till garnering, strimla resten tunt.

Hetta upp en stekpanna, ha i hälften av fettet. Bryn kycklingen, häll över i en skål och ställ åt sidan. Häll i resten av fettet, ha i lök och fänkål. Fräs tills de är mjuka, ett par minuter. Häll tillbaka kycklingen i pannan. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och häll över kycklingen. Tillsätt matlagningsgrädde, riv ner skalet från apelsinen och pressa ner saften ur apelsinen i panna. Bland om och låt småkoka tills det är en lagom krämig konsistens på såsen. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta eller ris och garnera med fänkålskvistarna.

För er Viktväktare:

Points: 16 P för all kyckling om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk fett. Lägg till P för pasta eller ris.

Personliga Points: 16-24 PP för all kyckling om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk fett. Lägg till PP för pasta eller ris.

Mitt WW: Grön 20, Blå 15, Lila 15 för all kyckling om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk fett. Lägg till sp för pasta eller ris.

recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 30 times, 1 visit(s) today