Krämig tacogratäng
4-5 portioner
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 1 stor burk majs
- 1-2 msk Tacokrydda
- 1 msk olja
- 1 burk plommontomater
- 2 dl vatten
- 200 gr crème fraiche
- 5 stora tortillabröd
- 200 gr riven ost
- 500 gr valfri färs
Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök, skär paprikan i småbitar. Häll av vätskan från majkornen. Fräs lök, vitlök och paprika i oljan, tills detta blir glansigt. Tillsätt quornfärsen och fräs 2-3 minuter. Tillsätt tacokryddan, blanda runt. Häll i tomaterna och vattnet, blanda om och låt koka 2-3 minuter. Tillsätt fraichen och koka 5-10 minuter till krämig konsistent, blanda ner majsen.
Lägg ett tortillabröd i botten av en ugnsfast form, ha på en del av quornröran, strö över ost – upprepa! Sätt in i ugn, 200 grader, ca 20-25 minuter. Servera med en fräsch sallad.
För er Viktväktare:
Points: 58 P för hela om man använder vår hemmagjorda tacokrydda, quornfärs, minifraiche 5% och 10%-ig riven ost.
Personliga Points: 58-70 PP för hela om man använder vår hemmagjorda tacokrydda, quornfärs, minifraiche 5% och 1o%-ig riven ost. Lägg till för majs om ni räknar det.
Mitt WW: Grön 17, Blå 13, Lila 13 vid 4 portioner eller 13 resp 11 vid 5 portioner om man använder vår hemmagjorda tacokrydda, quornfärs, minifraiche 5% och 12%-ig riven ost.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Mina vegetariska favoriter