Curry- och mangochutneygryta med ris

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr kycklingfilé eller 400 gr qournbitar (som på bilden)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 1-2 msk olja (ej oliv)
  • 50 gr mangochutney
  • 2-3 tsk curry
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 buljongtärning
  • Salt
  • Peppar
Gör så här:

Strimla eller tärna kycklingen om du använder det. Värm upp hälften av oljan i stekpannan och bryn köttet. Ta ur pannan och ägg åt sidan.

Hacka lök, kärna ur och tärna paprikan och pressa vitlöken. Fräs detta tillsammans med curry i resten av oljan på medelhög värme, tills paprika och löken början bli mjuka. Häll tillbaka köttet igen, häll ner grädden, smula ner buljongtärningen och ha i mangochutney. Blanda om och låt koka ett par minuter, till krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt ris och grönsaker.

 

 

För er Viktväktare: 

Mitt WW: Grön 25, Blå 20, Lila 20 för hela grytan om man använder 1 msk olja och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till Sp för tis.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Malene Rindå Jikita