Du i Fokus
Dryck

Korvöl från Korvfestivalen och Nils Oscar

skriv ut

Den första öl som ursprungsmärks med Från Sverige är äntligen här — Korvöl! Som namnet beskriver passar den speciellt bra till korv och är ett resultat av samarbetet mellan Korvfestivalen och festivalens ölpartner Nils Oscar. Ölen släpps på Korvfestivalen den 8-10 mars i Münchenbryggeriet.

Helgen den 8–10 mars arrangeras den nionde upplagan av Korvfestivalen i Stockholm. På årets festival deltar rekordmånga utställare och försäljning av förköpsbiljetter pekar på att det blir slutsålt. I samband med festivalen släpps även en ny öl, speciellt framtagen för att passa extra bra just till korv. Ölen är bryggd av festivalens ölpartner Nils Oscar och är även den första ölen som märks med ursprungsmärkningen Från Sverige.

Att öl passar extra bra till korv är för de allra flesta välkänt. Men vilken typ av öl passar egentligen bäst till korv? Ja det var frågan som Korvfestivalen tillsammans med ölpartnern Nils Oscar ställde sig när man började planera för årets festival.

— Så klart att många av våra befintliga öl passar alldeles ypperligt bra till korv, men tillsammans med grabbarna på Korvfestivalen kände vi att det var dags att en gång för alla brygga den optimala korvölen. Resultatet kan vi nu stolt, efter många provbrygder, presentera på årets festival, säger Henrik Kihlberg, VD på Nils Oscar.

— Ända sedan vi tog över Korvfestivalen från Korvakademien har vi drömt om att brygga den perfekta ölen till korv och nu har vi äntligen med hjälp av Nils Oscar fått fullfölja den drömmen, säger Fredrik Rumenius, Marknad & PR, Korvfestivalen.

Efter många timmar och livliga diskussioner vad man ska döpa den perfekta korvölen till, landade det kort och gott i Korvöl. Ölen smakar naturligtvis inte korv utan passar bara extra bra när du ska njuta av korv. Korvöl är en mellanmörk lager, lagom fyllig och med en liten rökighet.

Från Sverige är partner till Korvfestivalen och har följt arbetet med Korvöl.

— Vi är så glada över Korvfestivalens och Nils Oscars Korvöl, som är den första svenskproducerade öl som ursprungsmärks med Från Sverige. Som partner till Korvfestivalen kan vi inte tänka oss en mer efterlängtad lansering, kombinationen öl och korv är utmärkt och vi hälsar Nils Oscar välkommen till Från Sverige-märkningen, säger Lotta Hovhammar, kommunikationsansvarig Svenskmärkning AB.

En vara som bär Från Sverige-märket betyder att den uppfyller kriterierna odlat, fött och uppfött, förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige. Korvöl är den första öl som bär Från Sverige-märket vilket alltså innebär att den är bryggd i Sverige av svenskt vatten och svensk malt – något som alla tre parter är väldigt stolta över.

Korvöl kommer på burk och har premiär på årets upplaga av Korvfestivalen i Stockholm. Här finns hundratals korvar och tillbehör på plats att provsmaka och köpa med sig hem. För den som inte har möjlighet att besöka festivalen, kommer Korvöl finnas att beställa på Systembolaget från och med den 11 mars.

Nils Oscar Korvöl

Artnr: 88977

Pris: 20.90 krText och bild – Pressmaterial

Visited 29 times, 1 visit(s) today