Du i Fokus
Mat & Dryck

Shakshuka med fetaost

skriv ut
2 Portioner
  • 1 msk olja
  • 1/2 röd paprika
  • 1 liten aubergine
  • 1 gul lök
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 4 dl krossade tomater
  • 4 ägg
  • 100 gr fetaost
  • salt
  • svartpeppar
  • koriander
Gör så här:

Skär paprika och aubergine i mindre bitar, hacka löken. Fräs alltsammans i olja ett par minuter. Tillsätt spiskummin, chilipulver och krossade tomater. Låt puttra några minuter, det blir godare ju längre det får puttra. Spä med vatten om det blir för torrt.

Tillsätt fetaosten, smaka av med salt och peppar.

Gör fyra gropar i såsen, knäck ett ägg i vardera grop. Låt puttra tills äggen är lagom tillagade, ca 4-5 minuter.

Strö över rikligt med koriander.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 6 P för hela om man använder Apetina 3%

Points: 6 P för hela om man använder Apetina 3%


Recept –  Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 2 126 times, 1 visit(s) today

6 svar på ”Shakshuka med fetaost

Kommentarer är stängda.