Tacogryta med ris
4 portioner
- 400 gr lövbiff
- 2 msk tacokrydda (recept HÄR)
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 strimlad lök
- 1 dl hett vatten
- 1 dl vatten
- 1 buljongtärning (kött)
- 1 burk skivade champinjoner
- 1 msk olja
Gör så här:
Häll av spadet på champinjonerna och häll dem i en torr stekpanna. Fräs dem tills de är torra, tillsätt sedan oljan och den strimlade löken. Stek på medelvärme tills allt börjar få färg. Häll över allt i en skål.
Strimla lövbiffen och lägg den i den tomma stekpannan. Fräs tills köttet fått stekyta. Häll tillbaka lökblandningen och pudra tacokryddan över och rör om. Lös upp en buljongtärning i det heta vattnet och tillsätt detta, det kalla vattnet och grädde, till köttet. Rör om och låt puttra ihop.
Servera med ris och en sallad.
För er Viktväktare:
Points: 20 P för hela grytan, om man använder den hemmagjorda tacokryddan och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för ris.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Matsedel v 45