Purjo- och lövbiffsgryta
4 Portioner
- 400 gr lövbiff
- 20 cm purjolök
- 2 paprikor
- 300 gr färska champinjoner
- 1 msk smör- och rapsolja
- 2 klyftor vitlök
- 1 dl köttbuljong
- 2 msk maizena majsstärkelse
- 2 dl mjölk
- 1 ½ msk senap
- 2 msk soja
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Strimla köttet. Strimla paprikan, skiva svampen och purjon. Bryn köttet i margarinet. Tillsätt purjo, paprika svamp och pressad vitlök. Låt fräsa tillsammans någon minut.
Blanda ut majsstärkelsen i mjölken och häll den och buljongen i kastrullen/stekpannan, rör om och låt småputtra på medelvärme ca 5 minuter. Späd med lite vatten om du tycker grytan blir för tjock. Smaka av med senap, soja, salt och peppar.
Servera med ris och en sallad.
Smaklig måltid!
För er viktväktare:
Points: 18 P för hela grytan, om man använder lättmjölk. Lägg till P för ris.
Personliga Points: 18 PP för hela grytan, om man använder lättmjölk. Lägg till PP för ris.
Mitt WW: Grön 4, Blå 4, Lila 4 per portion om man använder lättmjölk. Lägg till SP för ris.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå
Pingback: Matsedel v 3
Pingback: Matlådans dag – mängder med tips!
Pingback: Matsedel v 3