Du i Fokus
Mat & Dryck

Färsfyllda paprikor

skriv ut
4 portioner
  • 4 stora paprikor i valfri färg
  • 300 gr valfri färs (animalisk eller vegetarisk)
  • 3 msk ströbröd
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 5 dl hett vatten
  • 50 gr ost
  • 1 buljongtärning (sort beroende på färs)
  • 1/2 msk vitlökspulver
  • 1 msk lökpulver
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk balsamvinäger
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda mjölk och ströbröd i en större bunke och ställ åt sidan. Skär bort toppen på paprikorna och kärna ur.

Ha ner färsen och äggen i ströbrödsblandningen samt kryddorna. Blanda om ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Fördela färsen jämnt i paprikorna och ställ dem i en ugnssäker form.

Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och häll ner detta i formen, runt paprikorna – inte över. gratinera i ugn ca 30-40 minuter, ta ut och ös paprikorna med spadet lite då och då. Mot slutet tas eventuellt överbliven vätska bort ur paprikorna med en sked, strö över osten och gratinera tills de har en fin färg.

Bland ut majsstärkelsen i mjölken.

Ta ut formen ur ugnen. Ta ur paprikorna ur formen och häll buljongen som är kvar i en kastrull. Koka upp buljongen, häll i redningen samt balsamvinägern och låt koka tills det blir en lagom tjock sås. Smaka av med mer vinäger vid behov. 

Servera med ris.



För er Viktväktarna:

Points: 8 P för allt om man använder quornfärs, lättmjölk och 10%-ig ost. Lägg till P för ris.



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 301 times, 1 visit(s) today