Du i Fokus
Mode & Skönhet

Didriksons firar 110 år med höstkampanjen ”Welcome to our hoods”

skriv ut

I höst fyller det svenska jackmärket Didriksons 110 år och deras höst- och vinterkollektion är resultatet av mer ett sekels jacktillverkning. Företaget, som grundades på den svenska västkusten, för traditionen vidare genom att än idag skapa jackor som skyddar människor mot hårt väder utan att göra avkall på design, passform eller komfort. Kampanjen ”Welcome to our hoods” hyllar Didriksons kustnära ursprung.

Den nya höstkollektionen berättar en historia i flera lager – från härliga fleecetröjor och skaljackor till parkas för extremt kyligt väder. Som alltid hämtar Didriksons inspiration från den kustnära naturen och låter kollektionens färgskala kretsa kring en palett av mjuka nyanser. Designteamet har tagit innovationerna till en ny nivå i syfte att skapa långlivade siluetter och välja tillverkningsprocesser som minskar vattenförbrukningen. Därför är många av jackorna tillverkade av återvunna material och färgade med vattensnåla tekniker. Vadderingen är 75–100 % återvunnen och som alltid fri från animaliska material. För att klara påfrestningarna från det tuffa nordiska kustvädret under den kalla, våta och blåsiga årstiden är majoriteten av jackorna även helt vind- och vattentäta.

– Vi vill hela tiden förbättra vår design och våra material för både användarnas och miljöns skull. Det viktigaste inslaget i vår designstrategi är att skapa jackor som håller över tid och kan bäras längre. Målet är att de ska kunna användas vid så många olika tillfällen som möjligt. Vi väljer alltid produktionssätt som strävar efter en välmående natur för dagens och framtidens generationer, säger Per Odqvist, Head of Product på Didriksons.

Kampanjens namn, ”Welcome to our hoods”, syftar på jackornas huvor som håller en varm och trygg under den nordiska hösten och vintern. Men det är också en anspelning på det karga kustlandskap där Didriksons grundades för 110 år sedan.

– Det är en inbjudan – om än bara en idémässig sådan – till den magiska kust där vi än idag hittar vår inspiration och vårt syfte, mer än ett sekel efter att vår allra första jacka tillverkades. Den här gången åkte vi till en av världens mest dramatiska och vackra platser – norska Lofoten – för att fånga kustlandskapets spektakulära natur där den är som bäst, säger Marc Eastmond, Creative Director på Didriksons.

Text och bild – Pressmaterial

Visited 10 times, 1 visit(s) today