Ketchupräkor med ris
4 Portioner
- 1 dl ketchup
- 1 knippesalladslök
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 dl HPsås
- 1/2 dl kinesisk soja
- 2,5 dl grädde
- 280 gr skalade räkor
- 1 msk olja
Gör så här:
Skär salladslöken grovt, finhacka vitlöken.
Värm upp oljan, fräs salladslöken och vitlöken i oljan en kort stund. Häll över ketchup, HPsåsen, sojan och grädden och låt koka ihop 5-10 minuter. Stäng av plattan, häll ner räkorna och låt dem värmas några minuter.
Servera med kokt ris och en fräsch sallad.
För er viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 11 P för hela grytan, om man använder ketchup med mindre socker och salt, samt 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för riset.
Points: 11 P för hela grytan, om man använder ketchup med mindre socker och salt, samt 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för riset.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 58 times, 1 visit(s) today