Du i Fokus
Mat & Dryck

Ketchupräkor med ris

skriv ut
4 Portioner
  • 1 dl ketchup
  • 1 knippesalladslök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl HPsås
  • 1/2 dl kinesisk soja
  • 2,5 dl grädde
  • 280 gr skalade räkor
  • 1 msk olja
Gör så här:

Skär salladslöken grovt, finhacka vitlöken.

Värm upp oljan, fräs salladslöken och vitlöken i oljan en kort stund. Häll över ketchup, HPsåsen, sojan och grädden och låt koka ihop 5-10 minuter. Stäng av plattan, häll ner räkorna och låt dem värmas några minuter.

Servera med kokt ris och en fräsch sallad.

För er viktväktare:

Points: 11 P för hela grytan, om man använder ketchup med mindre socker och salt, samt 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för riset.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se

Visited 23 times, 1 visit(s) today