Du i Fokus
ResorUpplevelser

Nytt campingkoncept längs Göta kanal i sommar

skriv ut

I sommar kan man testa på campinglivet på ett helt nytt sätt. På några av Göta kanals mest spektakulära platser som annars inte är tillgängliga för camping erbjuds nu boende i moderna och fullutrustade husvagnar. Konceptet går under namnet Off Grid Camping och syftar till att ge en campingupplevelse utöver det vanliga.

Fram till och med 16 juli går det att boka husvagnarna för övernattning i en eller flera nätter. Bakom satsningen står Göta kanal, Forsbergs fritidscenter och Polar.

– Vi har sett ett ökat intresse för Off grid de senaste åren och bestämde oss för att kombinera det med något så ovanligt som uthyrning av husvagnar. Det tillsammans med att husvagnarna står på platser vi bara kunnat drömma om innan känns fantastiskt. Vi börjar med uthyrningen i år och får vi ett gott resultat kan det här bli något vi fortsätter med även på längre sikt. Vi hoppas på ett stort intresse och att fler får upp ögonen för det här unika sättet att campa på, säger Magnus Hollwin, marknadschef för Göta kanal.

De moderna husvagnarna kommer att gå att hyra på tre platser längs kanalen; Bergs slussar, Motala och Sjötorp. På samtliga ställen står husvagnarna sjönära på spektakulära platser.

Bergs slussar
– där Roxen möter Göta kanals mäktigaste slusstrappa står husvagnen vid slussens början. Utanför fönstret finns den spektakulära slusstrappan Carl Johan med en höjning på 18,8 meter och sju slussar.

Motala
– På Mallbodens pir mitt i kanalen med staden, naturen och den svenska musikeliten runt knuten. Här blir Veronica Maggio, Lasse Stefanz soundtracket på sommarkvällen då Motala Lokverkstads sommarscen ligger precis på andra sidan kanalen.

Sjötorp
– Så nära en husvagn till sjöss du kan komma. Vid kanalens västra entré i det gamla fiskesamhället Sjötorp ligger restauranger, serveringar och båtar sida vid sida. Längst ut, vid inloppet från Vänern med utsikt över sommarblått vatten står vår husvagn.

– Vi ser att det finns ett stort intresse att testa på campinglivet. Därför känns det väldigt roligt att kunna erbjuda de som saknar en egen husbil eller husvagn att göra det i moderna och fullt utrustade vagnar. Att man dessutom får bo på unika platser som annars aldrig är tillgängliga för campare gör det extra spännande, säger Jonas Karlsson, på Forsbergs Fritidscenter

Husvagnarna är fullt utrustade med dubbel och enkelsäng, kök, dusch och toalett. Beroende på husvagn ryms två till fyra vuxna och barn för övernattning. Husvagnarna är Polar FDCXA, Polar 620 BQD och Polar 620 SA. Kostnaden för att bo en natt är 1500 SEK.

Läs mer och boka på: www.offgridcamping.se

Text och bild – Pressmaterial

Visited 12 times, 1 visit(s) today