Tacokycklinggryta

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 1 liten burk majs
  • 2-3 msk tacokrydda – recept HÄR!
  • 1 msk tomatpuré
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 msk smör- & rapsolja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Strimla kycklingen och fräs den i hälften av fettet. Finhacka löken. När kycklingen börjar få färg, tillsätts resten av fettet och löken. När löken blivit lite mjuk tillsätts även tacokryddan, tomatpurén och grädden. Blanda om och låt koka ihop.

Häll av majsen och ha ner detta i grytan. Låt alltsammans småputtra till det blir lagom tjockt, blir det för tjock kan man ha i lite vatten. Smaka av med salt och peppar om det behövs.

Servera med ris, grönsaker och eventuellt lite nachos.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 24, Blå 15, Lila 15 för hela grytan om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, 1 msk fett och vår tacokrydda. Lägg till Sp för ris och ev nachos.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita