Kyckling i pestosås
4 portioner
- 500 gr kycklingfilé
- 1 gul lök
- 1-2 msk olivolja
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1/2 dl pesto
- 1/2 msk balsamvinäger
- 1 msk majsstärkelse
- 2 msk kallt vatten
- salt
- peppar
Gör så här:
Strimla kycklingen och hacka löken. Fräs löken i fettet, tills den börjar bli mjuk då tillsätts kycklingen. Bryn kycklingen tills även den får färg, försiktigt så inte löken bränns. Häll över grädden, peston och vinägern. Blanda om och låt puttra. Blanda ut majsstärkelse i vattnet och häll ner även detta i pannan. Blanda om och låt koka till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt pasta och grönsaker, toppa gärna med parmesan.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 26 P för hela såsen, om man använder 1 msk olja och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta och ev parmesan.
Points: 26 P för hela såsen, om man använder 1 msk olja och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta och ev parmesan.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se