Kyckling i pestosås

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 1-2 msk olivolja
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl pesto
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 msk kallt vatten
  • salt
  • peppar

 

Gör så här:

Strimla kycklingen och hacka löken. Fräs löken i fettet, tills den börjar bli mjuk då tillsätts kycklingen. Bryn kycklingen tills även den får färg, försiktigt så inte löken bränns. Häll över grädden, peston och vinägern. Blanda om och låt puttra. Blanda ut majsstärkelse i vattnet och häll ner även detta i pannan. Blanda om och låt koka till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt pasta och grönsaker, toppa gärna med parmesan.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 31, Blå 26, Lila 26 för hela såsen, om man använder 1 msk olja och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta och ev parmesan.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita