Grillad laxsida

skriv ut
4-6 portioner
  • ca 1 kg hel laxsida
  • 1 skivad citron
  • 1/2 dl finhacka dill
  • salt
  • citronpeppar
Gör så här:

Fjälla fisken noga, det är inte gott med fjäll, men behåll skinnet på.

Lägg den på en grillplanka, grillplåt eller folie med skinnet neråt. Inte direkt på grillgallret, då försvinner de goda safterna.

Fördela salt, citronpeppar, citronen och dillen jämt över fisken.

Grilla på indirekt värme (inte direkt där det är som varmast), ca 15 minuter under lock eller tills fisken börjar “flika” sig.

 

 

För er Viktväktare:

Mitt WW:

Grön 44, Blå 0, Lila 0 för hela laxen. Lägg till SP för tillbehör.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita