Ostgratinerad majs (i Omina och vanlig ugn)
3-4 portioner
- 2 stora burkar majs
- 1 pkt (150 gr) riven mozzarella
- 1 msk vitlökspulver
- salt
- peppar
Gör så här:
Häll av vattnet av majsen ordentligt.
Häll majsen i en bunke, kryddorna och den rivna osten. Blanda ordentligt och häll över i Omnia eller ugnsform. Värm i Omnia på medelvärme, ca 20-25 min, tills osten börjar smälta och börjar få färg ute i kanterna. I ugn ca 225 grader, ca 20-25 minuter.
Servera till något gott från grillen.
För er Viktväktare:
Points: 14 P för allt om man använder mozzarella. 10 P om man använder riven ost max 10%.
Personliga Points: 19-35 PP för allt om man använder mozzarella. 10-35 om man använder riven ost max 10%.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 3 times, 1 visit(s) today