Ostgratinerad majs (i Omina och vanlig ugn)

skriv ut
3-4 portioner
  • 2 stora burkar majs
  • 1 pkt (150 gr) riven mozzarella
  • 1 msk vitlökspulver
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Häll av vattnet av majsen ordentligt.

Häll majsen i en bunke, kryddorna och den rivna osten. Blanda ordentligt och häll över i Omnia eller ugnsform. Värm i Omnia på medelvärme, ca 20-25 min, tills osten börjar smälta och börjar få färg ute i kanterna. I ugn ca 225 grader, ca 20-25 minuter.

Servera till något gott från grillen.

 

För er Viktväktare:

Personliga Points: 19-35 PP för allt om man använder mozzarella. 10-35 om man använder riven ost max 10%.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita