Kesoplättar

skriv ut
3-4 portioner
  • 500 gr keso
  • 5 ägg
  • 1 dl mjöl
  • 1 nypa salt
  • 1-2 msk fett att steka i
Gör så här:

Häll keson i en skål. Knäck ner äggen och blanda om ordentligt. Rör ner mjölet försiktigt, så det inte blir klumpar. Tillsätt salt.

Klicka ut i en panna eller plättlagg och stek i fett på medelhög värme.

Servera med färska bär eller sylt och kanske en klick grädde om det serveras som dessert.

 

Tips! Ta i lite vaniljpulver som smaksättare.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 27, Blå 17, Lila 13 för hela satsen om man använder Keso Supermini. Lägg till för fettet plättarna steks i.

 

Recept – Martin Jikita, Bils – Marlene Rindå Jikita