Kycklinggyros med tzatziki
4 portioner
Gyros
- 600 gr kyckling
- 1/2 purjolök
- 1-2 msk olja
- 1 msk grillkrydda
- 1 tsk paprikapulver
- 1/2 dl tomatpuré
- 1,5 dl vatten
- salt
- peppar
Tzatziki
- 200 gr matlagningsyoghurt
- 1 gurka
- 1 vitlöksklyfta
- salt
- peppar
Gör så här:
Börja med att vattna ur gurkan till tzatzikin. Riv gurkan grovt, salta, blanda ihop och lägg ut på en plåt eller form. Tryck med hushållspapper och sug upp så mycket vätska som möjligt. Ta bort pappret och se så inget papper är kvar i gurkan. Gör om detta ett par gånger.
Blanda gurka och yoghurt och pressa ner vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
Finstrimla purjolöken och kycklingen. Värm fettet i en panna och ha i purjolöken och kycklingen, fräs tills de börjar få lite färg. Häll över paprikapulvret och grillkryddan och blanda om. Fräs ytterligare någon minut. Ha i tomatpurén och vattnet, blanda om och låt puttra tills vätskan kokat in.
Servera kycklingen med klyftpotatis, tris eller i ett pitabröd och tzatzikin.
För er Viktväktare:
Points: 4 P för all kyckling om man använder 1 msk fett. 0 P för tzatzikin, om man använder Larsas fettfria Yoghurt.
Personliga Points: 4-13 PP för all kyckling om man använder 1 msk fett. 0-2 för tzatzikin, om man använder Larsas fettfria Yoghurt.
Mitt WW: Grön 10, Blå 4, Lila 4 för all kyckling om man använder 1 msk fett.
Tzatzikin: Grön 2, Blå 0, Lila 0 för hela satsen, om man använder Larsas fettfria Yoghurt.
Recept – Martin Kosowicz, Bild – Marlene Rindå Jikita