Du i Fokus
Resor

Upptäck Kanarieöarnas bäst bevarade hemligheter

skriv ut

Utforska Kanarieöarnas dolda pärlor och smultronställen, med allt från rogivande stränder till pittoreska byar och fängslande naturupplevelser. Varje ö bjuder på sin egen unika charm. Utforska Fuerteventuras vackra stenformationer, den gröna lagunen på Lanzarote, Teneriffas svarta lavastränder och mycket mer.

Gran Canaria: idyll i kuststaden Agaete

Agaete är en mysig kuststad omgiven av berg och med vackra kullerstensgator. En av de mest populära sevärdheterna i Agaete är kyrkan Iglesia de la Concepción, med sina vackert målade fönsterglas, som daterar tillbaka till 1500-talet. Via Agaetes hamn kan besökare ta sig till Teneriffa med båt på bara ett par timmar – perfekt för de som vill uppleva Kanarieöarna till havs.

Teneriffa: svart möter turkost på Playa El Bollullo

Teneriffa är en färgsprakande ö och på Playa El Bollullo är kontrasten mellan den svarta lavasanden och det turkosa vattnet något alldeles extra. Placerad utmed kusten från Puerto de la Cruz ligger stranden avskilt, vilket bidrar till den rofyllda atmosfären. Med ett café alldeles i närheten blir den här gömda pärlan en perfekt dagsutflykt.

Fuerteventura: Krokodilstenen

En lite mer outforskad del av Fuerteventura finner man strax norr om Playa de Las Hermosas. Här ligger den så kallade krokodilstenen och det är, precis som namnet avslöjar, en sten formad som en gigantisk krokodil med öppet gap. Förutom denna unika stenformation finns flera andra längs med den vackra stranden. Detta är ett besöksmål för semesterns bästa fotosessioner och lekfullt familjehäng.

La Gomera: Los Órganos Natural Monument

Los Órganos Natural Monument är en spektakulär klippformation, skapad helt av naturens krafter. Klippväggen är belägen längs kusten vid Valle Gran Rey, och är ett måste för alla som besöker den lilla ön La Gomera. Monumentet består av enorma vertikala pelare likt de man ser hos en kyrkorgel. Alldeles i närheten ligger både en utsiktsplats där besökare kan njuta av de vackra vyerna samt Museo Etnográfico de La Gomera.

Lanzarote: den gröna lagunen Charco de los Clicos

Charco de los Clicos är en gömd pärla på den vackra ön Lanzarote. Lagunen är belägen inuti en vulkanisk krater och omgiven av dramatiska klippor som kontrasterar mot det intensivt gröna vattnet. Denna otroliga plats har kommit till och formats under tusentals år och är en sann påminnelse om naturens krafter. Ta med hela familjen för ett oförglömligt semesterminne.

Text och bild – Pressmaterial

Visited 18 times, 1 visit(s) today