Du i Fokus
Mat & Dryck

Kassler i ugn med broccoli

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • 500 gr kassler
  • 400 gr broccoli
  • 1 lite purjolök
  • 2 tsk flytande margarin
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl riven ost
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • Salt
  • Peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

Dela broccolin i mindre buketter och förväll den i saltat vatten ca 5 minuter. Skär purjolöken i strimlor och fräs den i margarin tills den är mjuk.

Skär kasslern i små tärningar. Blanda samman purjolök, kassler och broccoli och lägg det i en ugnsfast form. Blanda mjölk, matlagningsgrädde, riven ost och kryddorna och häll över kasslern.

Gratinera i ugnen ca 20 minuter.

Servera med kokt potatis eller ris.

Smaklig måltid!

För er viktväktare:

Points: 22 P för hela gratängen, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, minimjölk och max 10%-ig riven ost. Lägg till P för potatis/ris.

Personliga Points: 22 för hela gratängen, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, minimjölk och max 10%-ig riven ost. Lägg till PP för potatis/ris.

MittWW: Grön 5, Blå 5, Lila 5 per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, minimjölk och max 17%-ig riven ost. Lägg till SP för potatis/ris.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå

Visited 2 044 times, 1 visit(s) today