Du i Fokus
MusikTeaterUpplevelser

Pernillas Happy Ending – en explosion (av skratt)

skriv ut

Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️

När Pernilla och hennes bästa kompisar ställer till med show blir det alltid succé, så även denna gång. Nu ska de ut i världen, varför nöja sig med mindre? Det är galet, snuskig, naket, hjärtligt och väldigt, väldigt roligt!

Pernilla laddar för att erövra världen och tar avsked av lilla Sverige som blivit för litet. Det är dags för London, Las Vegas och New York och självklart tar hon med sig bästa kompisarna Hanna Hedlund, Kim Sulocki, Ola Forssmed och Måns Nathanaelsson. Som i en böljande bergådalbana får vi följa med när de bygger sin show och Pernillas första avskedsturné som hon själv döpt till Happy Ending. Ett namn som tas emot med viss förvåning och lite tveksamhet.

Det börjar starkt med en sällan skådad allsång, där publiken uppmanas att stå upp och sjunga med. De första 45 minuterna skrattar vi så vi gråter, skrattmusklerna krampar till slut av ansträngningen. Sen dalar tempot lite för att återigen höjas när showen närmar sig sitt slut. Det finns en röd tråd genom hela showen, men den trasslar till sig lite här och där ibland.

Höjdpunkterna är många! Gänget sammanfattar ett helt vanligt år, som det brukar se ut. Det börjar och slutar med någon som läser upp dikten om nyårsklockan på Skansen, däremellan kommer mello, Eurovision, midsommar, allsången och en massa annat, för att sedan avslutas med någon ny som läser om nyårsklockan. Så otroligt rolig, hela salongen skriker av skratt.

Pernillas kärleksliv har varit en ständigt återkommande fråga i alla hennes shower. Nu har hon ju gift sig och hennes “Bauer” blir ett stort nummer som gestaltas av inte mindre än tre upplagor, som löser av varandra för att orka med sin hustrus krav. Dessutom är hundarna tillbaka! Kim Sulocki och Ola Forssmed som Pernillas hundar är pricken över i, må de alltid finnas med i hennes kommande shower.

Tempot är snabbt, det händer saker hela tiden och överallt. Men så går pulsen ner en liten stund när Pernilla och Hanna sjunger om sin kärlek till barnen och kanske särskilt barnbarnet som gjort Pernilla till mormor. Vackert och berörande och en fin stund där skrattmusklerna får vila lite.

Här snackar vi fem proffs med total självdistans. De driver både med sig själva, varandra och med publiken, ingen går säker! Det är humor in på bara kroppen, det blir faktiskt en nakenchock! Har storleken betydelse tro? I en wahlgrensk version av Naked Attraction får vi vet hur det står till med den saken.

Nu undrar vi hur många avskedsturnéer det kommer att bli? Detta är ju bara den första. Ett mycket smart drag av Pernilla Wahlgren att döpa showen som hon gjort. Hon kan med detta namnval fortsätta hur länge hon vill och göra hur många shower som helst. Vi gissar på tio och sedan en come back!

Bilder från röda mattan, som var rosa för dagen

Pernilla Wahlgrens Happy Ending – första avskedsturnén börjar i Stockholm och Göteborg för att sedan gå som turné i hela landet under 2024.Text – Jikitas, Bild – Martin Jikita (röda mattan), Mats Bäcker och Johan Paulin (föreställningen)


Visited 589 times, 1 visit(s) today