Du i Fokus
Bakning

Lätt Äppelkaka

skriv ut
ca 8-10 bitar
  • 2 ägg
  • 3/4 dl socker
  • 150 g eller 1 ½ dl kesella/kvarg
  • 6 msk vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljsocker
  • 2 äpplen, syrliga (typ Granny Smith)
  • ca 1 msk malen kanel
  • 2 tsk mandelspån
  • 1 tsk smör/flytande margarin till formen
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader, smöra en bakform.

Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor och lägg i en stor skål. Sikta över kanel (runt en matsked, mer eller mindre beroende på hur mycket kanelsmak man vill ha). Blanda om klyftorna så att kanelen täcker alla klyftorna.

Vispa ägg och socker kraftigt. Blanda torrvarorna och vänd ner dem och kesellan i äggsmeten. Blanda väl men försiktigt. Häll smeten i formen. Stick ner äpplena i smeten och strö över mandelspån. Grädda kakan ca 30 minuter.

Servera gärna med en klick grädde, glass eller vaniljsås.

För er Viktväktare:

Points: 8 P för hela kakan om man använder kesella lätt (0,3%) och sötningsmedel istället för socker.

Personliga Points: 10-15 för hela kakan om man använder kesella lätt (0,3%) och sötningsmedel istället för socker.

Mitt WW: Grön 13, Blå 9, Lila 8 för hela satsen om man använder kesella lätt (0,3%) och sötningsmedel istället för socker.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 1 451 times, 1 visit(s) today

3 svar på ”Lätt Äppelkaka

Kommentarer är stängda.