Auberginepuckar

skriv ut
4 portioner – ca 16 stycken

  • 2 auberginer ca 200 gr styck
  • 2 ägg
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 kruka finhackad persilja
  • salt
  • peppar
  • 2 msk majs- eller rapsolja till stekning
Gör så här:

Tvätta och torka av auberginerna. Skär åtta skivor, ca 1,5 cm, på varje aubergine. Kassera ändarna eller använd dem till annat. Lägg de 16 skivorna på en stor tallrik, plåt eller bricka. Salta på ena sidan, gnugga in saltet. Vänd, salta och gnugga även den andra sidan. Ställ åt sidan i ca 10-15 minuter.

Förbered panering genom att knäcka äggen i en skål, vispa ihop med salt och peppar. Häll mjölet på en tallrik. Blanda persilja och ströbrödet och häll upp på en annan tallrik.

Torka auberginen med hushållspapper, så torra som möjligt. Lägg dem torrt. Doppa varje skiva i ägget, skaka av, vänd i mjölet och sedan i ströbrödet. Lägg åt sidan. Hetta upp en panna med hälften av fettet och stek hälften av skivorna tills de fått fin gyllenbrun färg. Upprepa med resterande skivor.

Används till burgare, som tillbehör till grillmaten, tillsammans med en sallad, eller till buffén.

 

För er viktväktare:

Personliga Points: 14-19 PP för allt.

 

 

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita