Du i Fokus
Mat & Dryck

Bruschetta med mozzarella och jordgubbar

skriv ut

Perfekt till fördrinken, på buffébordet eller förrätt till grillkvällen. Går att förbereda innan och ta fram när det är dax.

16 bitar
  • 1 baguette
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 st mozzarella
  • 7-8 jordgubbar
  • 16 basilikablad
  • svartpeppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär baguetten i 16 skivor, ungefär 1.5 cm tjocka.

Pensla varje skiva och ställ in i ugnen ca 5-7 minuter. Ta ut dem när de har fin färg.

Skär mozzarellan i fina skivor, 3-4 mm tunna. Skiva jordgubbarna ungefär lika tunt.

Lägg de rostade brödbitarna på en stor bricka och placera en bit mozzarella på varje brödbit, samt 2-3 jordgubbsskivor ovanpå. Toppa med ett basilikablad och dra ett varv svartpepparkvarnen över alltsammans.



Recept och bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 52 times, 1 visit(s) today