Du i Fokus
Dryck

Il Capolavoro Piemonte Rosso – ett ”mästerverk” ser dagens ljus

skriv ut

Efter succén med Il Capolavoro Bianco och Il Appasimento Capolavoro Rosso utökas nu den mycket uppskattade vinserien Il Capolavoro med ytterligare ett vin. Den senaste lanseringen, Il Capolavoro Piemonte Rosso har sitt ursprung i vackra Piemonte som med sina efterfrågade viner seglat upp som en av världens mest populära regioner.

Italien är sedan länge ett av världens mest populära vinländer, inte minst bland oss svenskar. Piemonte som betyder ”vid bergets fot” är den undersköna regionen i nordvästra delen av landet beläget vid Alpernas sydligaste del. Härifrån kommer några av de mest trendiga vinerna just nu.

Från den kuperade regionen kommer även det senaste tillskottet i vinfamiljen ”Il Capolavoro”, på svenska ”mästerverket”. Denna familj av viner har tagit ett stadigt grepp om vårt land. Både Il Capolavoro Bianco och Il Capolavoro Appassimento Rosso har tack vare svenskarnas kärlek tagit sin in på Systembolagets hyllor.  

Att komplettera den tidigare duon med ett tredje vin i samma serie känns både roligt och som ett naturligt steg. Som de tidigare lanseringarna visar även det senaste tillskottet upp en bredd av lika smaker till ett mycket fördelaktigt pris, säger Monia Jensen, Senior Business Development Manager på Anora.

Il Capolavoro Piemonte Rosso tillverkas av de för regionen typiska druvorna barbera, nebbiolo och dolcetto. Resultatet är ett rödvin som visar upp en ljus rubinröd färg och en livfull doft av fruktiga röda bär, mörka körsbär och en frisk fläkt av torkade örter. Smaken är saftig med toner av hallon, mogna körsbär och röda vinbär tillsammans med ett kryddigt avslut. Som sina syskonviner är utsidan prydd av en elegant etikett som sätter pricken över i.

Perfekt att njuta av tillsammans med de italienska vardagsfavoriterna pizza och pasta men även till fördrinkens charkbricka.


Il Capolavoro Piemonte Rosso, 2022 finns i beställningssortimentet

Artikelnr: 75821

Pris: 79 kr    


Text och bild – Pressmaterial

Visited 12 times, 1 visit(s) today