Smakrik färsgryta med yoghurt
4 portioner
- 500 gr valfri färs
- 1 röd lök
- 1 msk olja
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 burk krossade tomater
- 1 buljongtärning (välj smak efter färs)
- 2 dl hett vatten
- 1-2 tsk currypasta
- salt
- peppar
Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök och fräs dessa i oljan tillsammans med currypastan någon minut. Tillsätt färsen och låt fräsa tillsammans en kort stund. Blanda ut buljongtärningen i det heta vattnet och häll ner detta tillsammans med de krossade tomaterna i färsblandningen. Låt koka ihop i ca 5 minuter, smaka av med salt och peppar.
Servera med ris och en klick yoghurt.
För er Viktväktare:
Points: 6 P för allt, om man använder quornfärs. Lägg till P för ris och yoghurt
Personliga Points: 6-13 PP för allt, om man använder quornfärs. Lägg till PP för ris och yoghurt
Mitt WW: Grön 4, Blå 1, Lila 1 per portion om man använder quornfärs. Lägg till SP för ris och yoghurt (Larsas Grekiska fettfria Yoghurt är 0 SP).
SmartPoints Flex: 1 SP Flex per portion om man använder quornfärs. Lägg till SP för ris och yoghurt (Larsas Grekiska fettfria Yoghurt är 0 SP).
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita