Du i Fokus
Hem & InredningResor

Ny picknickserie i 100% återvunnen plast – möt Billi från Sagaform!

skriv ut

Picknickserien Billi är inte bara ett nytt komplement till friluftslivet utan också en revolution inom det. Tillverkad av 100% återvunnen plast och i en stilren, unisex design kan Sagaform stolt säga att Billi är ensam i sitt slag. Dessutom är serien noga framtagen med fokus på användarvänlighet – upplevelsen när man dricker och håller i glasen är lika lyxig som praktisk. Billi är ett nytt svenskt original, en serie för ett aktivt uteliv och för alla stunder vi samlas utomhus.

Arbetet med Billi har pågått under flera år och målet var tydligt – att lansera en picknickserie som inte fanns på marknaden. När serien nu lanseras checkar den av alla krav för ett hållbart och stilfullt uteliv.

– Vi på Sagaform älskar uteliv och är duktiga inom området. Vår tidigare picknickserie Juni är en storfavorit hos många men nu vill vi skapa ett alternativ som tilltalar en annan typ av kund. 100% återvunnet material, rPET, var självklart från början men också ville vi ta fram ett designspråk som är mer unisex. Billi har också med sig designelement från vår vackra glasserie Saga som skapar både igenkänning och helhet. Vi tror och hoppas att Billi blir det självklara valet för framtidens uteliv, husvagnssemestern, båtlivet och för alla stunder värda att fira lite extra, säger Beatrice Lindgren, design – och konceptchef på Sagaform AB.

Billi-serien innehåller glas i olika modeller, skålar, vinkyl/ishink och en karaff för vatten eller vin. Glasen känns lyxiga med rundade, generösa kupor och vinglasen, öl- och drinkglasen samt champagnekupan kommer på en låg fot. Alla delar i serien är smyckade med Sagaforms karakteristiska rand som gör att ljuset reflekterar och lurar ögat – på avstånd ser servisen ut att vara gjord helt av glas. Kanten på Billi-glasen är tunn och rundad, allt för att ge en härligare drickupplevelse. Dessutom är alla delar stapelbara för att underlätta förvaring.

Materialet i Billi består helt och hållet av återvunnen plast, rPET. Processen innebär att PET-plast från använda plastflaskor, och från havet, samlas in. De krossas och smälts för att skapa nytt plastmaterial. Plastmassan placeras därefter i Sagaform’s egendesignade form och en unik Billi-produkt skapas. Produkter som är tillverkade helt i återvunnet material tål värme upp till 50 grader. Det innebär att Billi ska handdiskas och helst fyllas med kalla drycker.

– Vi har scannat hela marknaden och känner att vi med Billi presenterar något nytt och unikt. Förutom att den är tillverkad helt i återvunnet material så har vi inte kunnat hitta en champagnekupa i plast någonstans. Vi älskar både randen och den låga foten extra mycket, de gör att glasen har kvar sin lyx men att de kan står stadigt på till exempel klippor utan att välta, säger Beatrice Lindgren.

Billi finns att köpa hos utvalda återförsäljare och på sagaform.com från mitten av mars.Text och bild – Sagaform

Visited 51 times, 1 visit(s) today